REKLÁMDEKORÁCIÓS MAGAZIN HÍRLEVELE
2017.05.03.
Sign and Display magazin 2017. II. számából ajánljuk

Tisztelt Olvasóink!

Önöknek is lassan indult 2017? Én azt tapasztaltam, mintha idén év elején benyomtak volna egy lassító gombot az élet nagy video lejátszóján, és minden csak vánszorgott…
…De szerencsére csak egy darabig, és a tavasz feltartóztathatatlanul beindította az életet!

A magyar sign piacon mindenesetre egyértelműen, hiszen megvalósult egy olyan SignExpo, ami visszaidézte a „dicső” évek sikereit. A kiállítók lelkesek és kreatívak voltak, a látogatók pedig jöttek, csak jöttek… és jöttek. Amikor egy magyar kiállításról még FESPA-n és drupa-n edződött nyugat-európai szakemberek is elismerően nyilatkoznak, no az már valami! Természetesen mi is beszámolunk a hazai kiállításról.

További magyar siker az Európai Sign Szövetség tavaszi közgyűlése, amelyet Budapesten rendeztek, a házigazda magyar szövetség pedig kiválóan vizsgázott.

Lapunk folyamatosan igyekszik támogatni a magyar digitális nyomtatási piac résztvevőit azon törekvésükben, hogy kitörjenek a hagyományos ár spirálból és komoly hozzáadott értékkel bíró, egyedi szolgáltatások révén emeljék a lécet. Mostani számunkban megvizsgáljuk, milyen lehetőségek rejlenek a digitálisan nyomtatott csomagolásgyártásban, illetve arra a kérdésre is keressük a válaszokat, vajon milyen buktatói lehetnek annak a döntésnek, ha egy kisformátumú nyomtatással foglalkozó cég széles formátumra vált?

Új készülék vásárlása esetén a szélesformátumú nyomtatási rendszereket használó cégek leginkább a termelékenységre és az adott nyomtatóval elérhető hozamra koncentrálnak. A nyomatmennyiségek növekedésével teret nyer az elvárás, hogy meglévő készülékünket olyanra cseréljük, amely gyorsabb nyomtatás mellett alacsonyabb festékfogyasztást garantál. Létezik azonban más út is! Ha egy csoportban több tekercses nyomtatót üzemeltetünk, amelyet Nyugat-Európában gyártó telepnek vagy farmnak neveznek, több előnnyel is szolgálhat számunkra.

Bemutatjuk továbbá az OKI ColorPainter E-64s Eco-solvent nyomtatót, amelyet a hivatalos forgalmazó SignDepot Europe Kft. jóvoltából volt alkalmunk megismerni. A Seiko nyomtatófejekkel és gyári SX tintával ez a készülék egyvalamit bármikor tud: kiváló minőségben nyomtatni! Hát kell ennél több?

Bemutatjuk az idei FESPA kiállítás "Merj másképp nyomtatni" koncepcióját, ami alapján még izgatottabban várjuk az idei rendezvényt!

Kellemes Olvasást kívánok!
Bévárdi Szilárd

Kattintson címoldalunkra, vagy másolja be böngészőjébe az alábbi linket:
http://www.magyarsign.hu/emagazine/2017_XVII_evfolyam_II és olvassa legújabb E-magazinunkat.

www.magyarsign.hu

 

Mimaki – új UJF-MkII sorozat a FESPA-n

A Mimaki bejelentette: UJF-MkII néven új sorozattal egészíti ki kisméretű síkágyas UV nyomtatócsaládját.

Az UJF-3042MkII EX készüléket az idei FESPA-n mutatják be. Az új készüléket ellátták egy negyedik nyomtatófejjel, amelynek köszönhetően garantált az erős festéktapadás, a fehér festék használatának lehetősége, CMYK nyomtatás – mindez egyetlen műveletben. A négy nyomtatófej mellett a nyomtató képes nyolc festéktartály kezelésére.

A Mimaki Europe két standon mutatja be újdonságait a FESPA-n.

Az UJF-3042MkII további újdonsága, az az állapot indikációs lámpa, amellyel gyorsan ellenőrizhető a nyomtató állapota, egy vákuum asztal, a nyomtatni kívánt anyagok rögzítésére, illetve a bedugult fúvókák automatikus feltárása és tisztítása, illetve szükség esetén helyettesítése működő fúvókával annak érdekében, hogy ne kelljen megszakítani a folyamatban lévő nyomtatási munkát.

Esko

A FESPA A1-C25 standján az Esko olyan szoftver és hardver megoldásokat mutat be, amelyek segítenek a cégeknek abban, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki gyártási workflow-jukból, eszközeikből és munkatársaikból.

Az Esko továbbfejlesztette Kongsberg asztal portfólióját annak érdekében, hogy partnereinek megkönnyítse a számukra legmegfelelőbb készülék kiválasztását. Ennek értelmében két fő termékcsalád közül választhatnak attól függően, milyen munkákat végeznek – a kreatív és sokoldalú munkákhoz a Kongsberg X, míg a hatékony gyártás érdekében minél termelékenyebb Kongsberg C sorozatból választhatnak. Azoknak, akik újak a digitális utómunka területén, vagy csak limitált igényük van kivágásra, az X Starter sorozat már a Kongsberg élményt kínálja, mindezt olcsóbban, és a vállalkozás fejlődése esetén tovább fejleszthető.

Az Esko FESPA standján egyaránt megtekinthető lesz a Kongsberg X20 és Kongsberg C60 készülék. A cég kifejezett célja, hogy modulárisan építhető rendszereket kínáljanak, ezzel támogatva a sign and display vállalkozásokat.

Durst – valami plusz a FESPA-n

A fejlett nyomtatási technológiákat alkalmazó Durst a B7 csarnok A20 standján mutatja be új termékeit a FESPA-n.

A cég két fő téma köré építi megjelenését: egyrészt bemutatják immár sikeres Rho P10 250 HS Plus készülékét és Rho 512R Plus készülékét, amelyek megbízhatóságuk által biztosítják befektetésük biztonságát, és valami pluszt is a termelékenységet és környezetbarát gyártást támogató új funkcióik által.

A készülékeket olyan új szerviz opciókkal egészítették ki, mint a kiterjesztett garanciális idők, illetve a szintén új virtuális support és analitikai funkciók. 

HP – új nyomtatási és vágási megoldások

A HP bejelentette HP Latex 300 nyomtató és vágó készülékeit, amely kombinált készülékek a nyomtatás és kivágás egy folyamatban való megvalósítását teszik lehetővé, ezzel 50 százalék időmegtakarítást garantálva felhasználóiknak.

Az új nyomtató-vágó készülékek remekül tudnak együtt dolgozni a HP által nemrég bemutatott HP Signage Suite felhő alapú szoftver megoldásával, amely web alapú alkalmazásokat tartalmaz a signok könnyű elkészítéséhez.

A szoftver könnyen integrálható a nyomdai szolgáltatók web-to-print rendszerébe, ezzel garantálva, hogy képesek legyenek a nap 24 órájában fogadni a megrendeléseket.

www.magyarsign.hu
A Hírlevelet a BTLNews Kft. küldte el Önnek, mivel e-mail címe szerepel honlapunk regisztrált felhasználói között. Ha nem szeretne több üzenetet kapni kattintson ide!