REKLÁMDEKORÁCIÓS MAGAZIN HÍRLEVELE
2017.03.13.
Sign and Display magazin 2017. I. számából ajánljuk

Kedves Olvasóink!

Nagyon hosszú és kemény télen vagyunk túl! A Sign and Display iparág azonban ebben az időszakban is kifejezetten magas fordulatszámon pörgött – amely fordulatszám most csak tovább fokozódik!

Január 10-től mindjárt két nagyon izgalmas és fontos szakmai kiállítást rendeztek: a Heimtextil kiállításra Frankfurktban került sor, és hogy mennyire része már a teljes textil folyamatnak a digitális nyomtatás, az abból is látszik, hogy a legnagyobb nyomtató gyártó márkák – így a Mimaki, az Epson, a HP, a Mutoh mind saját standdal képviseltették magukat. Ezen kívül a kiállítás Theme Park-jában felállítottak egy digitális textil mikro gyárat is, ahol a digitális textilnyomtatási munkafolyamat bemutatásán keresztül cél volt bemutatni a textilgyártók számára ennek a technológiának a létjogosultságát a mai felgyorsult környezetben, ahol egyre nagyobb az igény a kis sorozatszámú, egyedi termékekre. A másik január eleji kiállítás a promóciós iparág számára Düsseldorfban rendezett PSI volt, ahol az Ercsényi Katalin tervei alapján épített Anda Present stand hatalmas sikert aratott. Lapunk pedig mindkét eseményről részletesen beszámol. Az idei ISE kiállításon ismét megismerkedhettünk a digital signage iparág legújabb fejlesztéseivel, amelyekről örömmel tájékoztatjuk olvasóinkat.

Idahaza hamarosan, március 28-30. között érkezik a Sign Expo és a PPD Expo, a Syma, azaz mára BOK csarnokban, amely kiállítás létjogosultságáról sokszor és sokan vitatkoznak, e vitákat azonban egyértelműen felülírja a rendezvény kifejezetten erős kiállítói listája.

Nagy beruházásokban sem volt hiány az elmúlt időszakban a térségünkben. A Sericol csoport nagy sikere, hogy a régióban elsőként a POS display valamint a hullámkarton csomagoló üzletágakban tevékenykedő, kifejezetten magas minőségigényű ügyfelek beszállítójaként dolgozó zágrábi ProDigital cégnél üzembe helyeztek egy INCA Digital Onset X platformot.

Kicsit távolabb, már hazánkban, szintén egy „nagyfiú” állt munkába, hiszen a hódmezővásárhelyi Medivia Kft. vásárolta meg az első Océ Arizona 6170XTS nagy kapacitású síkágyas UV nyomtatót, amely rendkívül hatékony merev hordozónyomtatást tesz lehetővé. A nyomtató expressz, azaz a leggyorsabb nyomtatási módban 155 m2/óra, termelési módban 100 m2/óra, minőségi módban pedig 72 m2/óra nyomtatási sebességre képes, maximális nyomtatási területe pedig 2,51 m x 3,06 m! Személyes tapasztalatainkról cikkünkben számolunk be.

Kellemes olvasást kívánok!

Bévárdi Szilárd
főszerkesztő

További részletekért kattintson címlapunkra! 
www.magyarsign.hu

 

A FESPA zászlóshajója - immár évente

A FESPA zászlóshajójának számító, jelenleg kétévente megrendezésre kerülő FESPA Digital újragondolására ösztönözte a szervezőket a rendezvény nagy sikere, és a kiállítóktól érkező igények. Ennek eredményeként a digitális szélesformátumú, szita és textilnyomtatási kiállítást évente fogják megrendezni.

A döntés eredményeként a fenti nyomtatási iparágakban tevékenykedők számára elég lesz évente egy átfogó rendezvényre ellátogatni, amely magában foglal minden technológiát, folyamatot és applikációt. A FESPA Digital kiállítást pedig ez a minden területet felölelő rendezvény váltja le.

Egy héttel előrehozták a 2020-as drupa-t

A nyomtatási technológiák világviszonylatban is legnagyobb jelentőségű szakvásárát egy héttel előrehozták: a drupá-t 2020-ban június 16 - 26. között, keddtől péntekig rendezik – döntött a drupa bizottság és a Messe Düsseldorf 2017. február 15.-i ülésén.

A döntést mindenekelőtt az a tény indokolta, hogy az eredetileg tervezett időpontra (2020. június 23 - július 3. között) egyes európai országokban, valamint számos német szövetségi tartományban is már megkezdődik a nyári tanítási szünet. A vásáridőpont áthelyezésével a Messe Düsseldorf a kiállítói és látogatói igényeknek felel meg.

Wrap Masters - a győztes terv

A FESPA 2017-es World Wrap Masters szakmai versenye új szintre lép, hiszen a szakimai megmérettetés idei feladata egy ütős terv készítése egy Formula 4 gyorsasági versenymotorcsónakra, amelyet a Haugaard Racing Team indít az idei gyorsasági motorcsónak világbajnokságon. A kreatív terveket, amelyeknek tartalmazniuk kell egy figyelemfelkeltő design-t, a motorcsónak 22-es rajtszámát, a csapat logoját, illetve a Hexis, mint a verseny szponzorának logóját – március 10-ig kell elküldeni a wrapmasters@fespa.com emailcímre

A verseny győztese ingyen utazást nyer a hamburgi FESPA kiállításra, ahol személyesen találkozhat a motorcsónakkal versenyző Sebastian Haugaard-al, és megtekintheti, ahogy a terveiből készült nyomatokkal a Wrap Masters versenyzői beburkolják a motorcsónakot.

Roland GR vágógépcsalád

2017. március 7-én megjelent a Roland széles formátumú (100, 137, 163 cm) vágógépek új generációja a GR vágógép család.

Minden amit eddig hiányoltunk a vágógépekből, most megvalósult:
• nagy késnyomás (600gr, pl. autóvédő fólia vágásához),
• kiterjesztett vágási szélesség, a görgő előtt is vág
• nagy vágási sebesség (1485 mm/s)
• 10 fokozatban változtatható görgőnyomás (üveg sötétítő fólia is vágható),
• perforálás és vágás külön nyomvonalon,
• túlvágás funkció a precíz sarkok kivágásához,
• hálózati csatlakozás,
• masszív felépítés (több mint 100kg),
• akár 40kg-os anyagtekercsek használhatóak,
• alsó tároló, a kész vágásoknak,
• tetszetős design.

Mimaki - új hibrid textilnyomtató

Egy nyomtató, két festék: lehetővé téve a rugalmas, gyors és hatékony nyomtatást pamut, poliészter, kender és számos más anyagra – mindezt belépő árszinten.

A Mimaki bemutatta két új direkt textil nyomtató készülékét Tx300P-1800 és Tx300P-1800B néven, amelyekbe immár egyidőben tölthető textil pigment, illetve szublimációs festék.

Mindez azt jelenti: elegendő egyetlen nyomtató készülék a textil anyagok széles választékára történő nyomtatásra – mindezt anélkül, hogy festéket kellene cserélni a készülékben.

Minderre ezidáig nem volt lehetőség – így ez a fejlesztés forradalminak számít, amely lehetővé teszi a termelékenység növelését, illetve rugalmasabb gyártást ezekkel a Mimaki textilnyomtatókkal.

Kiállítási hírek 1-1 mondatban

Március 28-30. között a BOK /volt Syma/ csarnokban mintegy 3.000 négyzetméteren közel 100 kiállító vesz részt.

A kiállítók a szakma szinte teljes keresztmetszetét reprezentálják a nyomtatástól kezdve a csomagolástechnikán keresztül az üzleti reklámdekorációig.

A korábbiakhoz képest a hangsúly idén eltolódik a gépek, illetve az alap- és segédanyag kínálat felé, mintegy 60 %-os arányt képviselve.

A látogatók idén a regisztráció után kapott QR-kódos névkitűzővel léphetnek be a kiállításra, mely megkönnyíti a személyes kapcsolatfelvételt a kiállítókkal. Elég egy okostelefon kattintás és a szükséges információ azonnal rendelkezésre áll. Az előregisztrált szakmai látogatók részére, a belépés idén is díjmentes. Regisztráció ITT.

www.magyarsign.hu
A Hírlevelet a BTLNews Kft. küldte el Önnek, mivel e-mail címe szerepel honlapunk regisztrált felhasználói között. Ha nem szeretne több üzenetet kapni kattintson ide!