REKLÁMDEKORÁCIÓS MAGAZIN HÍRLEVELE
2015.12.07.
Sign and Display magazin 2015. V. számából ajánljuk

Kedves Olvasóink!

Elérkeztünk a 2015. év végéhez – hamarosan kezdődik az ünnepi időszak és a jól megérdemelt pihenés. Lapunk mostani számában olyan témákat gyűjtöttünk össze, amelyek szakmai segítséget nyújtanak Önöknek a jövő év tervezésében, illetve kreatív ötletekkel is szolgálunk ahhoz, milyen új területekben érdemes gondolkodniuk, ha cégük tevékenységi köreit kívánják bővíteni.

A jövő év tavasza a Sign and Display piac számára meghatározó szakmai kiállítások jegyében telik majd. A sort az Integrated Systems Europe nyitja, szokásos amszterdami helyszínén, február 9-12. között – garantáltan felvonultatva a digital signage iparág legátfogóbb és legkorszerűbb termékskáláját, konferencia programját. Szűk egy hónap múlva, március 8-11. között szintén az amszterdami RAI kiállítási központot fogja benépesíteni szakmai közönségével a 10. születésnapját ünneplő FESPA Digital kiállítás. Egy kis szusszanásnyi időt kapnak a szakma résztvevői, hogy mind testben mind lélekben felkészülhessenek a május 31-június 10. között Düsseldorfban megtartandó drupa kiállításra, ahol az óriási kiállítási terület ésszerű bejárása mellett az is feladatot jelent, hogy a drupa cube által kínált oktatási program mely szekcióján vegyünk részt.

A fenti szakmai eseményekben közös, hogy magazinunk mindhárom esemény hivatalos médiapartnere. Ennek keretében már mostani számunkban is hasznos információkkal látjuk el Önöket a rendezvényeket illetően. Ilyen például a Sabine Geldermann-nal, a drupa vásárigazgatójával készített exkluzív interjúnk, melynek keretében beszélgettünk a megváltozott iparági környezetről, és a drupa új stratégiájáról egyaránt. Természetesen mindhárom kiállításra személyesen is ellátogatunk, és részletes beszámolóval látjuk majd el olvasóinkat az adott kiállítás legfontosabb újdonságait illetően.

Lapszámunkban beszámolunk továbbá a Seiko szélesformátumú üzletágának OKI által történő felvásárlásáról, a Nyomdaker szakmai nyílt napjairól, Canon párizsi kiállításáról, az Avery legújabb, átfogó szolgáltatásairól és folytatjuk a beltéri dekorációs nyomtatást feldolgozó cikksorozatunkat.

A kellemes olvasás mellett Önöknek Kellemes Ünnepeket és Sikerekben Gazdag, Boldog Újévet kíván a Sign and Display magazin teljes csapata!

Bévárdi Szilárd
főszerkesztő

További részletekért kattintson címlapunkra! 
www.magyarsign.hu

 

FESPA Awards 2016

– már lehet nevezni!

November 10-én a FESPA megnyitotta a nevezés lehetőségét a 2016-os FESPA Awardsra, amely megmérettetés keretében azokat a cégeket keresik, amelyek úttörő és innovatív nyomdaipari projekteket valósítanak meg.

A FESPA évente megrendezett díj-programja a nyomdai vállalkozások globális eredményeinek ünneplésére hivatott, és azokat a cégeket keresik, amelyek a legizgalmasabb és legjobb nyomtatási projektek megvalósítására törekszenek.

Az idei megmérettetés 15 kategóriát tartalmaz, köztük számos, az applikálásról szólót, mint például az in-store és képzőművészeti nyomtatás, a kültéri és jármű dekoráció, a speciális effektek nyomtatása, a beltéri dekorációs nyomtatás, az ipari és funkcionális nyomtatási megoldások. Szerepel egy teljesen új kategória is – a nem nyomtatott signok.

Fujifilm

– ipari megoldásokkal az InPrint-en

A Fujifilm ipari és csomagolási alkalmazásainak széles választékát mutatta be a müncheni InPrint kiállításon, november 10-12. között.

A standon bemutatták a Fujifilm Dimatix Samba™ ipari tintasugaras nyomtatófejet, a Fujifilm vízbázisú festékével kombinálva, amely megoldással laminált padlófelület dekorációs papírjaira nyomtattak. Az ipari alkalmazásokra kifejlesztett Samba™ nyomtatófejek kifejezetten gyors nyomtatási sebesség és kiváló nyomatminőség elérésére képesek az olyan igényes nyomtatási alkalmazásoknál is, mint a padlónyomtatás.

A cég standján szintén bemutatták kimagasló minőségű UV, hibrid és vízbázisú festékeik széles választékát, amelyek kifejezetten az ipari és csomagolási nyomtatás speciális igényeire lettek kifejlesztve.

Canon

– az 5.000-ik európai Océ Arizona installálást ünnepli

A Canon bejelentette, hogy immáron az 5.000-ik Océ Arizona síkágyas nyomtatót installálták Európában, amely kiemelkedő mérföldköve a márka díjnyertes UV síkágyas nyomtatócsaládja számára. Ez az eredmény mutatja, milyen nagy igény mutatkozik az öreg kontinensen e nyomtatócsalád iránt.

Az első Océ Arizona-t 2007. májusában helyezték üzembe. Azóta ez a széria átalakította a sign és display nyomtatási iparágat, új sztenderdeket határozva meg a minőség szempontjából és kitágítva a síkágyas nyomtatás alkalmazási területeinek választékát.

HP

– forradalmasítja a szélesformátumú nyomtatási piacot

A HP öt új DesignJet technikai nyomtatót mutatott be, köztük a sorozat zászlóshajójának számító HP DesignJet T830-as multifunkciós nyomtatót (MFP) és a HP DesignJet T730-as nyomtatót, amelyek segítségével építészek, mérnökök és tervező szakemberek készíthetnek nyomatokat, szkennelhetnek és másolhatnak egyaránt.

A kifejezetten kemény körülményeket is jól tűrő készülékek gyorsabbak és egyszerűbben kezelhetőek elődjeiknél, hiszen tűrik a port, a rendszeres szállítást, és esetleges ütődéseket.

Aktuális lapszámunkból ajánljuk:

Giclée, Van Gogh, Dieter Bohlen és Csubakka!

Bizony jól lát a kedves olvasó: e négy szó egy nyomtatással foglalkozó cikkben szerepel - ráadásul együtt.

A ’Miért?’ persze jogosan merül fel és nem habozunk érdekesebbnél érdekesebb példákkal igazolni, hogy nem a gyógyszerünk gurult el, hanem a cím jól tükrözi a faldekorációs nyomtatás szerteágazó mivoltát!

Tartsanak hát velünk!

Egy helyen a nyomtatás teljes, táguló univerzuma

A Sign and Display magazin idén is a drupa kiemelt médiapartnere, amely partnerség keretében exkluzív információkkal láthatjuk el olvasóközönségünket.

Így kaptuk meg azt a lehetőséget is, hogy a kiállítás előkészítési szakaszában személyes interjút készíthessünk Sabine Geldermann-nal, a drupa vásárigazgatójával, aki örömmel beszélgetett velünk a megváltozott iparági környezetről, és a drupa új stratégiájáról egyaránt.

www.magyarsign.hu
A Hírlevelet a BTLNews Kft. küldte el Önnek, mivel e-mail címe szerepel honlapunk regisztrált felhasználói között. Ha nem szeretne több üzenetet kapni kattintson ide!