REKLÁMDEKORÁCIÓS MAGAZIN HÍRLEVELE
2015.04.07.
Sign and Display magazin 2015. II. számából ajánljuk

Kedves Olvasóink!

A 2015-ös év egyik legfontosabb eseményéhez érkeztünk el, hiszen első alkalommal valósul meg a hazai nyomda- és sign iparág szakmai rendezvénye egyszerre, egy helyen a Sign Expo és a PPD Expo keretében. A magunk részéről nagyon bízunk abban, hogy ez a szakmai seregszemle beváltja a hozzá fűzött reményeket, és olyan, a külföldi kiállításoktól megszokott szerep betöltésére lesz alkalmas, mint a szakmai résztvevők találkozója, értékes szakmai továbbképzések helyszíne, jól működő értékesítési fórum, és (talán ez jelenleg a legfontosabb) a nyomda és sign ipar, illetve a megrendelői oldal találkozásának és párbeszédének helyszíne.

Ha valami, akkor a FESPA kiváló példával szolgál ahhoz, hogyan kell egy szakmai közösséget szervezni és azt tudatosan mozgatva értékes szakmai kiállításokat és találkozókat szervezni. Persze a jó teljesítményhez muníció is kell, és a FESPA szervezői tudják, hogy a naprakész információ és tudás aranyat ér. Legutóbbi felmérésük koncepciójáról, és annak a szélesformátumú iparág számára képviselt értékéről, a kutatás néhány eredményét megosztva Sean Holt, a szervezet főtitkára beszélt lapunknak adott interjújában.

A szakmai kiállításra készülve Dr. Horváth Csabával, a Nyomda- és Papíripari Szövetség elnökével, illetve az Óbudai Egyetem Médiatechnológiai és Könnyűipari Intézetének igazgatójával készült interjúnkból kiderül, hazánkban mára mennyire megváltozott az egykor nagy presztízsű nyomdaipari szakma értékelése, és ezáltal a kapcsolódó szakmai képzés rendszere is, illetve kitérünk arra, miért van ma hazánkban 20-25%-os „túlkapacitás” a nyomdaiparban.

Persze a kapacitások kezelésében fontos szerepet játszik a nyomdák által alkalmazott workflow, amely egy olyan csapatjáték, ahol mindenkinek fontos szerepe van a megrendelőtől kezdve a tervező grafikuson át a nyomdai előkészítőn keresztül a nyomdai gépkezelőig. A PDF workflow mibenlétét, és jelenlegi helyzetét feldolgozó cikkünk második részében a folyamat alkalmazásának feltételeit, és elterjedésének hátráltató tényezőit vizsgáljuk meg.

Düsseldorf, a világ szinten egyik legjelentősebb vásárváros adott otthont 2015. február 24-26. között az EuroCIS 2015 kiállításnak, ahol 22 ország közel 320 kiállítója mutatott be speciálisan a kereskedelem számára kifejlesztett kommunikációs és informatikai megoldásokat a mintegy 8800 nemzetközi szakembernek, köztük 50 magyar szakmai látogatónak. A kereskedelem teljesítményét javító új informatikai megoldásokról beszámoló cikkünkben olvashatnak.

Fél évvel ezelőtt öt meghatározó cég fogadta el a Sign Magazin felkérését, hogy a mobil kiállítási reklámeszközök gyártási és értékesítési körülményeiről cseréljenek eszmét. Molnár Bálint, a Truemaker Kft. fiatalosan pörgős vezetője újabb találkozót szervezett, amelyen természetesen lapunk képviselője is jelen volt.

Manapság is általános jelenség a dekoratőr stúdiók körében, hogy a kasírozási munkálatokat manuálisan végzik. Ez a megoldás azonban nehézkes, lassú, sok munkaerőt köt le és számos hibalehetőséget hordoz magában. Ezekre a problémákra kínál átfogó, megbízható és minőségi megoldást az Ilatec Lamidesk EasyShift német gyártmányú kasírozó asztala, amelyet gépteszt formájában mutatunk be.

Kellemes olvasást kívánok!

Bévárdi Szilárd
főszerkesztő

További részletekért kattintson címlapunkra! 
www.magyarsign.hu

 
Sign and Display Magazin a Signexpo-n!

Magazinunk szeretettel várja meglévő és jövőbeni olvasóit a Signexpo C12-es standján a SYMA Rendezvényközpontban 2015. április 14-16. között. Jöjjenek, ismerjék meg magazinunkat, és beszélgessünk egyet a hazai sign and display iparág jelenlegi állásáról és várható trendjeiről!

A belépés díjtalan, de előzetes online regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most! 

Epson bemutató a FESPA-n

Festékszublimációs és direkt textilnyomtatási bemutató az Epson-tól a FESPA-n

Az Epson idei FESPA-n a SureColor SC-F készülékek teljes portfóliójának direkt textilnyomtatási és festékszublimációs rugalmas felhasználása mellett legújabb textilnyomtatási fejlesztéseit fogja bemutatni.   

Fujifilm - FESPA 2015

Fujifilm nagy tintasugaras választék a FESPA 2015-ön

Közép- és felsőkategóriás nyomtatóinak óriási választékát mutatja be a Fujifilm S9 számú standján május 18-22 között Kölnben a FESPA 2015 kiállítás 6. csarnokában. 

A cég standjának egyik legfontosabb látványossága az új Inca Onset R40LT készülék lesz, amely képes együtt nőni a nyomdaipari vállalkozásokkal. A cég bemutatja továbbá az új, az Onset platform számára kifejlesztett, 25 zónás vákuum asztalát, és új Uvijet OW festékét, amely használatával könnyen válthatunk PVC-ről polipropilén anyagok nyomtatására, anélkül, hogy bármilyen kompromisszumot kellene tennünk a minőség, vagy termelékenység terén.


OKI fehér toneres nyomtatás

Akár meglévő sign vállalkozásának keres új utakat, akár most tervezi ilyen jellegű vállalkozás elindítását, az OKI innovatív megoldásaira mindenképpen alapozhat.

A fehér toneres nyomtatási technológia számos előnyt jelent azok számára, akik kis mennyiségben kívánnak kiváló minőségű és egyedi termékeket készíteni.

A piaci trendeket megfigyelve láthatjuk, hogy míg 6-8 évvel ezelőtt dübörgött a reklámajándék piac, hiszen a cégek túlnyomó többsége nagy mennyiségben készíttetett reklámajándékokat, legyen szó akár pólókról, sapkákról, táskákról, illetve egyéb nyomtatott textilekről, vagy bögrékről és egérpadokról.

www.magyarsign.hu
A Hírlevelet a BTLNews Kft. küldte el Önnek, mivel e-mail címe szerepel honlapunk regisztrált felhasználói között. Ha nem szeretne több üzenetet kapni kattintson ide!