REKLÁMDEKORÁCIÓS MAGAZIN HÍRLEVELE
2015.02.25.
Sign and Display magazin 2015. I. számából ajánljuk

Kedves Olvasóink!

Hihetetlenül mozgalmasan indul 2015, és lapunk szerkesztősége nagy izgalommal vetette bele magát az évbe. A Sign and Display magazin életének egyik eddigi meghatározó kollégája, Bátai Tibor új kihívásokat keresett, és mi hálával visszatekintve a 15 évnyi közös munkára kívánunk sok sikert neki! Helyét Gödri Bulcsu vette át, akire mostantól bármilyen kereskedelmi kérdésben számíthatnak kedves Partnereink!

Mi ismét a helyszínről tudósíthattunk az ISE Amszterdam vásárról, és nem árulunk el titkot, hogy a kiállítás újfent megdöntötte saját rekordjait, ezzel is igazolva: ma ez a kiállítás az audio-vizuális iparág trend-határozója.

A magyar nyomtatási és sign iparág számára meghatározó szakmai eseményre, a Signexpo – PPDExpo közös rendezvényre pedig április 14-16. között kerül sor. A tény, miszerint már most több kiállítási terület lelt gazdára, már önmagában biztató, a pontosabb szakmai és háttérprogramokról pedig a szervezőkkel készített cikkünkben olvashatnak részleteket. A puding próbája persze az evés, ezért utánajártunk, hogyan látszik mindez a kiállítók szemszögéből? Mit várnak ők a kiállítástól, és mikor bizonyulna számukra valóban sikeresnek a rendezvény? Néhány mértékadó kiállító válaszát gyűjtöttük össze olvasóinknak.

A Mimaki hihetetlenül sok energiát fordít arra, hogy meghatározó gyártója legyen az UV nyomtatási üzletágnak. A márka hazai forgalmazójaként a Nyomdaker pedig érdekes szakmai nap keretében népszerűsítette az általa forgalmazott UV készülékeket február 18-án. Persze egy nyomdagép vásárlásához, illetve a vállalkozás sikeréhez fontos a megfelelő finanszírozás. Az aktuális pályázati helyzetet is górcső alá vesszük, hogy megkönnyítsük olvasóink útkeresését.

Természetesen technológiával foglalkozó cikkeket is készítettünk. Az egyik, az előző lapszámunkban megkezdett, tamponnyomtatásról szóló, amelyből megtudhatják, milyen elő- és utókezelés szükséges ehhez a nyomtatási formához, illetve bemutatjuk a tamponnyomás alkalmazási területeit és hasznos tanácsokkal szolgálunk az eligazodásban azoknak, akik ilyen készülék vásárlását tervezik.

Kisebb reklámdekorációs cégeknél komoly dilemmát szokott okozni annak eldöntése, hogy külön szerezzenek be egy-egy széles formátumú nyomtatót és plottert, vagy az egybeépített nyomtató-vágó berendezés mellett döntsenek. Mindkét megoldás mellett szólnak hangsúlyos érvek – mi most egy sokat tapasztalt szervizes szakembert, Szabó Attilát, a Wissen Digital Kft. ügyvezetőjét kérdeztük meg az ügyben.

Számos indok szól az Adobe PDF nyomtatási munkafolyamatban történő használata mellett. Egy Adobe PDF file minden, a nyomtatási munkához szükséges elemet tartalmazhat. A nyomdai szolgáltató által biztosított Adobe PDF használatával a kreatív szakemberek biztosak lehetnek abban, hogy az általuk nyomtatásra előkészített kreatív anyagok megfelelnek a nyomda elvárásainak – a nyomdai szakembereknek pedig nem kell hiányzó fontokat vagy grafikai elemeket keresgélniük. Cikksorozatunk első részében a PDF felhasználásában rejlő lehetőségeket és előnyöket tárgyaljuk.

Kellemes olvasást kívánunk!

Bévárdi Szilárd
főszerkesztő

További részletekért kattintson címlapunkra! 
www.magyarsign.hu

 

drupa: 2016-tól három évente

A 2016-os évtől kezdődően három éves gyakorisággal rendezik meg a drupá-t, a nyomtatott és cross-media megoldások vezető világvásárát.

A döntést a drupa bizottság 2015. február 10-i düsseldorfi ülésén hozta meg: „A nyomdai folyamat az internet és a digitális technológiák hatására teljes egészében és gyökeresen megváltozott.   

Új vágóplotter a Mimaki-tól

A Mimaki bemutatta CFL-605RT sorozatszámú kompakt síkágyas vágóplotterét, amely kiváló minőségű, költséghatékony termékek készítésére alkalmas.

A CFL-605RT-t felszerelték a Mimaki jól bevált funkciójával, amely egyaránt támogatja a csomagolások és prototípusok azonnali elkészítését, számos egyéb funkcióval.

A FESPA 2015-ös konferencia programja

Négy regionális konferenciát rendez Barcelonában, Koppenhágában, Mexikóvárosban és Johannesburgban 2015 év első felében a FESPA, amelyek részét képezik a szervezetnek a nyomtatási iparág oktatása iránti elkötelezettségének.

A rendezvényeket a FESPA ’Profit for Purpose’ kezdeményezésének bevételeiből szervezik, melynek keretében a FESPA globális kiállítási portfóliója által generált profitot forgatják vissza a nyomtatási iparág résztvevőinek javára fordítva mindazt.

Új Roland vágógép

„A világ legmegbízhatóbb és legsokoldalúbb asztali vágógépe” – így szól a Roland DG CAMM-1 GS-24 készülékének szolgenje, amely megnövelt vágóerőt, precizitást, és megbízhatóságot kínál felhasználói számára.

A teljesen újratervezett vágóegységnek és késtartónak köszönhetően a GS-24 jobb stabilitással rendelkezik és 40%-kal nagyobb nyomóerővel. A GS-24-el minden általános alapanyag vágható 50-700mm szélességben. Applikációk egész sora készíthető el, mint jármű grafika, matricák, címkék, jelzések, ruhára vasalható grafikák és csomagolás prototípusok.

www.magyarsign.hu
A Hírlevelet a BTLNews Kft. küldte el Önnek, mivel e-mail címe szerepel honlapunk regisztrált felhasználói között. Ha nem szeretne több üzenetet kapni kattintson ide!