www.magyarsign.hu - Sign Reklámdekorációs Magazin
Integrated Systems Europe 2017
Reklámdekorációs linkajánló
Vissza a főoldalra
Változnak az nhp feltételei

Változnak a növekedési hitelprogram (nhp) feltételei - közölte a Magyar Nemzeti Bank. Íme a részletek és az eddigi eredmények.

Az MNB növekedési hitelprogramjának (nhp) két szakaszában eddig összesen mintegy 800 milliárd forint hitelt helyeztek ki, az összeg eléri a teljes kis- és középvállalkozói (kkv) hitelállomány 20 százalékát. Az nhp eddig összesen mintegy 10 ezer vállalkozáshoz jutott el, a hitellel rendelkező kkv-k 22 százalékához - mondta Nagy Márton, az MNB ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

Az ügyvezető igazgató azzal kapcsolatban nyilatkozott az MTI-nek, hogy változnak a növekedési hitelprogram (nhp) feltételei, a forgóeszközhitelek maximális futamideje 1 évről 3-ra emelkedik, lehetővé válik a faktoring finanszírozása, felgyorsulhat a portfólió-tisztítás és a beruházási hitelek lehívásának végső határideje fél évvel kitolódik.

Az nhp második szakaszában 2014. március végéig a programban résztvevő hitelintézetek közel 94 milliárd forint értékben kötöttek szerződést mintegy 2500 vállalkozással. A második szakasz igénybevétele - a termelői tevékenység szezonalitása miatt - a következő időszakban hónapról-hónapra emelkedhet a beruházási aktivitás erősödésével - fűzte hozzá.

A növekedési hitelprogram élénkítette a gazdaságot és a kkv-hitelezést, miközben a válság évei alatt 5-7 százalékkal csökkent a kkv-hitelállomány, addig 2013 második felében a pozitív fordulat következtében már újra hitelbővülés volt tapasztalható.Oldal nyomtatása
reklámdekoráció hírek
Ugrás a lap tetejére