REKLÁMDEKORÁCIÓS MAGAZIN HÍRLEVELE
2014.04.23.
Sign and Display magazin 2014. II. számából ajánljuk

Kedves Olvasóink!

Aktuális lapszámunkból megtudhatják: óriási érdeklődés mellett zajlott idén az EuroShop kiállítás, amelyre 110 országból, több mint 109 000 látogató érkezett, hogy a 2 226 kiállító termékeit és szolgáltatásait megtekintse. Sokan készültek kombinált megoldásokkal, hardware és software csomaggal, multichannel változatokkal, a digitális és fizikai valóság összehangolásának üzenetével. Az EuroShopra érkező látogatók első kézből értesülhettek a legújabb trendekről, innovációkról ugyanakkor a kapcsolatok építésére és üzletkötésre is alkalmuk volt. A vásár fontosabb eseményeiről helyszíni tudósításunkból értesülhetnek.

Ha Ön a nyomdaiparban tevékenykedik, bizonyára foglalkoztatják ezek a kérdések:

  • Biztos, hogy a tintasugaras nyomtatásé a jövő?
  • Felbukkant valamilyen „forradalmi” inkjet-újdonság?
  • Tényleg tragikus a hazai LFP-értékesítési helyzet?
  • Készpénz, hitel vagy EU-s pályázat?
  • Kínai? Használt? Utángyártott?

Mi összehívtuk öt kiemelkedő nemzetközi nyomdaipari gyártó cég hazai képviselőjét, és egy kerekasztal beszélgetés formájában tettük fel az ominózus kérdéseket. Érdekes beszélgetés alakult ki, amelyről cikkünkben olvashatják el a részleteket!

Persze a nyomdaipar fontos kérdése a festék használat is! A döbbenetesen alacsony nyomatárak minden digitális nyomdaipari vállalkozóból közgazdászt faragnak: reggeltől estig számolgatják, hol lehetne spórolni, hogy ne menjen tönkre a cég. A legkézenfekvőbb megoldás a gyári festékek helyettesítése alternatív/utángyártott termékekkel, hiszen nagyon nem mindegy, hogy 15 vagy 60 ezer forint egy liter tinta. A 400-500 ezer forintba kerülő kényszerű fejcsere után viszont általános az elbizonytalanodás: lehet, hogy mégis rosszul döntöttek? Festékipari áttekintésünkből megismerhetik a lehetséges előnyöket és kockázatokat!

Gondoltak már arra, hogy a solvent nyomtatási technológia használatával előállhat az a furcsa helyzet, amikor a nyomatunkat tesztelve megállapíthatjuk: A média hamarabb szakad, mint a nyomat sérülne! Ezt, és számos technikai újítást kínál vásárlói számára a Mimaki JV400SUV sorozata! A márka hazai disztribútora, a Nyomdaker Kft. biztosított számunkra lehetőséget az új nyomtató tesztelésére. A JV400 SUV széria új perspektívákat nyit meg, mert a solvent nyomtatás rugalmasságát kombinálja az UV szárítású nyomatok tartósságával – melynek végeredménye olyan finom, fényes nyomat, amely lakkozott anyag hatását kelti. Mindezt olyan élénk színekkel, amelyeket egy solvent nyomtatótól várnánk el. A fenti tulajdonságokat, kombinálva a karcolással és az időjárás hatásaival szembeni nagyfokú ellenállással, a JV400 SUV készülékek segítségével még a legkomolyabb ügyfél elvárásoknak is könnyedén megfelelhetünk!

A nyomdai vállalkozások számára manapság már nem az a kérdés, hogy beruházzanak-e utómunka gépekbe, hanem inkább az, milyen utómunkát éri meg mindenképp házon belül végezniük?! Az egyik leggyakoribb munkafolyamat a laminálás. A Lamitrade munkatársai ezen iparágra szakosodva bíznak abban, hogy az általuk megszerzett know-how és tapasztalat fontos érv a már meglévő és leendő vásárlóik számára. Géptesztünkben bemutatjuk a Polarsign PS-1600SH kombi laminálóját és egyúttal rövid műfaji áttekintéssel szolgálunk a meleg és hideg laminálás területéről is.

Már biztosan Önök is érzik: FESPA lázban ég Európa! A legnagyobb márkák május 20-23 között Münchenben mutatják be meghatározó újdonságait! Mi ott leszünk a helyszínen, hogy következő lapszámunkban tudósíthassunk a kiállításról!

Addig is kellemes olvasást kívánunk Önöknek!

Bévárdi Szilárd
Főszerkesztő

További részletekért kattintson címlapunkra! 

www.magyarsign.hu

 

OKTATÁS - OKJ-s szakvizsga

Dekoratőr, kiadványszerkesztő, grafikus, festő, szobrász szakképzésre valamint a dekoratőr végzettséghez kötött lakberendezői szakra pótfelvételit hirdet a Jaschik Álmos Művészeti Szakközépiskola. (1097 Budapest, Illatos út 2-4.)

A képzés érettségi utáni, nappali iskolai rendszerű és OKJ-s szakvizsgával zárul. 21 év alatt az első tanult szak esetén ingyenes!

További információ és jelentkezési lap e-mailen kérhető az alábbi címeken:
jaschikinfo@gmail.com
dekoratoriskola@gmail.com

Mimaki - kreatív választék a Fespa-n

A érdeklődők az A1-110 standon fogják megtalálni a Mimaki-t, amely két nyomtatási megoldást fog bemutatni a vásáron: a JFX200-2513 belépő szintű UV tintasugaras síkágyas készüléket és a Tx500-1800DS direkt szublimációs nyomtatót, amely kifejezetten a textilnyomtatással és puha signok nyomtatásával foglalkozó gyártók számára készült.

Mike Horsten, a Mimaki EMEA marketingigazgatója elmondta: „A Fespa Digital 2014 az a kiállítás, ahol jelen kell lennie az előre tekintő sign and display és nyomdai vállalkozásoknak, a Mimaki pedig örül annak, hogy két olyan megoldást mutat be az eseményen, amik minden bizonnyal inspirálják a kreatív vállalkozókat.

 

Változnak az nhp feltételei

Változnak a növekedési hitelprogram (nhp) feltételei - közölte a Magyar Nemzeti Bank. Íme a részletek és az eddigi eredmények.

Az MNB növekedési hitelprogramjának (nhp) két szakaszában eddig összesen mintegy 800 milliárd forint hitelt helyeztek ki, az összeg eléri a teljes kis- és középvállalkozói (kkv) hitelállomány 20 százalékát. Az nhp eddig összesen mintegy 10 ezer vállalkozáshoz jutott el, a hitellel rendelkező kkv-k 22 százalékához - mondta Nagy Márton, az MNB ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

Az ügyvezető igazgató azzal kapcsolatban nyilatkozott az MTI-nek, hogy változnak a növekedési hitelprogram (nhp) feltételei, a forgóeszközhitelek maximális futamideje 1 évről 3-ra emelkedik, lehetővé válik a faktoring finanszírozása, felgyorsulhat a portfólió-tisztítás és a beruházási hitelek lehívásának végső határideje fél évvel kitolódik.

   
Új generációs megoldások az Eskotól

Energikus, innovatív megoldásokkal teli standon várja az Esko az érdeklődőket a Fespa-n.

„A Fespa Digital mindig is egy energikus show volt, és mi ennek jegyében rengeteg lelkesedéssel és egy verseny témájával vetjük bele magunkat az idei kiállításba, amely tökéletesen reprezentálja készülékeink által kínált olyan lehetőségeinket, amelyek a sign and display gyártási folyamatok felgyorsítását szolgálják, legyen szó prepress vagy utómunka folyamatokról!” – mondta Armand Gougay az Esko EMEA alelnöke.

Az Esko standján mutatkozik be a Kongsberg új generációs kivágóasztala, C-64-es sorozatszámmal. Ez a műfajában teljesen új szuperszéles utómunka rendszer egy olyan vadonatúj rendszer, melynek megjelenését a Kongsberg évtizedes mérnöki tapasztalata alapozta meg, és működése 24/7 folyamatos termelést szolgálja.

Ricoh - Klikkelhető papír

A Ricoh Europe PLC bejelentette, hogy Clickable Paper™ technológiája immár elérhető Nyugat-Európában. A klikkelhető papír egy erőteljes, interaktív nyomtatási megoldás, amely összeköti az online és offline világot. Használatával egy érintés segítségével érhető el akár hat különféle online forrás, mint videok/multimédia anyagok, weboldalak, e-commerce.

A klikkelhető papír interaktív felületekké alakítja a papíralapú termékeket és távlatokat nyit meg az okostelefont vagy tabletet használók számára. A hatékony interaktív print kampányok formájában ez a megoldás lehetőséget biztosít extra tartalmak közlésére, és a kampány hatásának mérésére is.

A klikkelhető papír Ricoh Visual Search, azaz a Ricoh Innovations által kifejlesztett képfelismerő technológián alapul, amely biztonságosabb a QR kódoknál.
 

FujiFilm – négy új festékkel a Fespa-n

Négy új festéket fog bemutatni az idei Fespa-n a Fujifilm. A különféle felhasználási célokra kifejlesztett új termékek, köztük az Uvijet OH, Uvijet OL, Uvijet KV és az Uvijet QN fehér – lehetővé teszik, hogy felhasználásukkal a nyomdai szolgáltatók új nyomtatási szolgáltatásokat végezhessenek, a meglévő szélesformátumú készülékeikkel.

Tudor Morgan, a Fujifilm Speciality Ink Systems (FSIS) képviseletében elmondta: „15 évvel ezelőtt mi voltunk az első cég, amely UV festéket szabadalmaztatott, most pedig minden más cégnél több szabadalmaztatott termékünk van ezen a területen. Az elmúlt időszakban komoly közös munkát folytattunk a piacvezető nyomdagépgyártókkal, hogy meggyőződjünk arról, az UV festék a megfelelő választás a szélesformátumú nyomtatásnál a minőség és a teljesítmény elvárásainak való megfelelésre.”

www.magyarsign.hu
A Hírlevelet a BTLNews Kft. küldte el Önnek, mivel e-mail címe szerepel honlapunk regisztrált felhasználói között. Ha nem szeretne több üzenetet kapni kattintson ide!