www.magyarsign.hu - Sign Reklámdekorációs Magazin
Integrated Systems Europe 2017
Reklámdekorációs linkajánló
Vissza a főoldalra
Új GE gyár Budapesten
Új üzemmel bővítheti Budapesti fényforrásgyártó bázisát a General Electric (GE), amivel akár másfélszáz új munkahely is létrejöhet a GE Hungary Kft.-nél - értesült a Napi Gazdaság.

A volt Tungsram-gyár abból a globális átszervezési hullámból profitálhat, amelynek keretében a GE világszerte több üzemét is bezárja és csökkenti alkalmazottainak létszámát.

A GE ez év januárjában, a várakozásokat felülmúló negyedik negyedéves üzleti beszámoló publikálását követően jelentette be, hogy 2014-ben be kívánja zárni két észak-amerikai és egy mexikói üzemét. Az egyesült államokbeli tervek részeként lakat kerülhet a Ravenna városában működő, csarnokok megvilágítására használatos gázkisüléses (HID) lámpákat gyártó egységre is.

Információk szerint ennek az Ohio állam északkeleti részén található, jelenleg 164 főt foglalkoztató üzemnek az áttelepítésére kerülhet sor. Igaz, egy indiai helyszín is versenyez Budapesttel, de egyelőre a magyar főváros esélyei a jobbak. 2012-ben mintegy 300 millió darab fényforrást gyártott a GE, ezek a termékek Magyarországról áramlanak ki az európai, a közel-keleti és az afrikai piacra, a ledgyártásban pedig hazánknak vezető szerep jut Európában.

Ha a budapesti beruházás megvalósul, az némi gyógyírt jelenthet a korábbi években végrehajtott elbocsátásokra. A 2008 végén, 2009 elején végrehajtott átszervezéssel ugyanis - a hagyományos izzólámpák iránti kereslet zuhanásával összefüggésben - összesen félezer hazai munkahelyet szüntetett meg a GE.Oldal nyomtatása
reklámdekoráció hírek
Ugrás a lap tetejére