www.magyarsign.hu - Sign Reklámdekorációs Magazin
Integrated Systems Europe 2017
Reklámdekorációs linkajánló
Vissza a főoldalra
Közterületi reklámszigor

Eger közgyűlése szeptemberben elfogadta a reklámhordozók és hirdetmények új szabályozásáról szóló rendeletet. A szigorítást városmarketing-szempontokkal és a központi jogszabályok változásával indokolták.

Egyrészt azzal, hogy az új egri városarculat és a hozzá tartozó üzenet átütő módon jelenhessen meg, ehhez pedig szükség van a hirdetőberendezések, hirdetési szabályok egységes keretbe foglalása.

A másik fontos indok a központi jogszabályok módosulása. Mint ismeretes, a parlament 2010 decemberében szigorította a közlekedési törvény reklámhordozókra vonatkozó szabályozását, 2011 októberében pedig a végrehajtási rendeletben tovább szigorította.

Az egri közgyűlés határozata szabályozza a megállító-táblák elhelyezését, oly módon, hogy a belvárosi, szűk utcákon ne akadályozzák a forgalmat, viszont – megszabott mérettel és egységes küllemmel – keretet adjanak az egri arculati megjelenésnek. Emellett – ígérik – a belvárosi üzletek sokszínűsége minden tekintetben megmaradhat. Szigorodtak a molinók kihelyezésének szabályai is.

Az egri reklámrendelet 2013. január 1-jén lép hatályba.Oldal nyomtatása
reklámdekoráció hírek
Ugrás a lap tetejére