www.magyarsign.hu - Sign Reklámdekorációs Magazin
Integrated Systems Europe 2017
Reklámdekorációs linkajánló
Vissza a főoldalra
Újrahasznosítás festék-kivonással

A Ricoh digitális színes nyomdagép portfóliójának három készüléke is (Pro C901 Graphic Arts Edition, a Pro C651 és Pro C751) eleget tett a European Recovered Paper Council (ERPC) festékeltávolítási kritériumainak, ezért megkapta a nemzetközi Deinking Industry (INGEDE) tanúsítványát.

A technológia lehetővé teszi a papír újrahasznosító üzemeknek, hogy feldolgozzák a Ricoh színes nyomdagépeiből származó nyomott papírokat, továbbá a Ricoh eszközöket használó vállalatok mostantól még fenntarthatóbb nyomdai szolgáltatásokat tudnak kínálni.

A Ricoh idén februárban ugyancsak a fenntarthatóság jegyében jelentette be a Szén-dioxid Semleges Nyomtatási Programját. A programot kifejezetten a nyomdaipari szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások számára hozták létre.

A kezdeményezés célja, hogy ezek a vállalatok a program segítségével képesek legyenek csökkenteni az eszközeinek használatából fakadó környezeti hatásokat, és széndioxid semleges szolgáltatásokat kínálhassanak ügyfeleiknek.

A vállalat bejelentése alapján maga a Ricoh is a saját programja segítségével semlegesíti a 2012-es drupa kiállításon történő nyomtatásból keletkező szén-dioxid kibocsátást.

A világ legnagyobb nyomdaipari kiállításán a Ricoh nagyrészt 100%-ig újrahasznosított papírt használ. A papírhulladékot pedig a cég partnere az Arjowiggins Graphic fogja újrahasznosításhoz összegyűjteni a kiállítás után.Oldal nyomtatása
reklámdekoráció hírek
Ugrás a lap tetejére