www.magyarsign.hu - Sign Reklámdekorációs Magazin
Integrated Systems Europe 2017
Reklámdekorációs linkajánló
Vissza a főoldalra
Díjmentes tonerkazetta program

A Canon Magyarországra is kiterjeszti a lézer tonerkazetta újrahasznosítási programját, amelynek jegyében a cég a használt tonerek környezetbarát cseréjét kívánja elősegíteni.

A díjmentesen igénybe vehető szolgáltatás révén a környezettudatos cégek és a magán felhasználók egyaránt hozzájárulhatnak a nem használt tonerkazetták környezetkímélő újrahasznosításához. A programhoz a gyűjtődoboz kiérkezése után a Canon Hungária, a Canon magyarországi szervezete is csatlakozik.

A Canon 1990-ben, világelsőként indította el tonerkazetta-újrahasznosítási programját. Az ingyenes, online regisztrációt követően a jelentkező cég egy 17-19 darab toner visszagyűjtésére alkalmas dobozt kap a telephelyére, amelyet miután megtelik a Canon díjmentesen el is szállít. A használt tonerek ezután a Canon franciaországi szétszerelő üzemébe kerülnek, ahol 100%-osan újrahasznosítják azokat.

A program keretein belül visszaküldött kazetták nem kerülnek semmilyen típusú hulladéklerakóba, ezáltal csökken a környezeti terhelés. 1982-ben a Canon a világon elsőként készített minden-az-egyben, vagyis a toner mellett egy fotoszenzitív hengert, egy töltő-, egy tisztító- és egy előhívóegységet is tartalmazó tonerkazettát a személyi másológépekhez, amelyeket nemsokára követtek a lézernyomtatókban alkalmazott tonerkazetták is.

Az újrahasznosítási program célja a zárt láncú termelési folyamat megvalósítása: az elhasznált tonerekből nyersanyag lesz, így a termékek nem a hulladéklerakókban fejezik be életútjukat, hanem újra termékként kerülnek be a boltok polcaira.

A Canon célja a hulladékképződéssel nem járó működés.  A visszaküldött tonerkazetták minden összetevőjét felhasználják: új kazetta részeként, más iparágak alapanyagaként, sőt akár fosszilis tüzelőanyag pótlékaként is. A tonerkazetta egyetlen szemcséje sem kerül a hulladék közé. A tonerkazetták újrahasznosításával a Canon fenntartja a kazetták minőségét, és hozzájárul a környezet védelméhez is. Az újrahasznosított tonerkazettákat a Canon szigorú vizsgálatoknak veti alá, így garantálva, hogy az újrahasznosított termék is ugyanolyan jó minőségű legyen, mint egy új kazetta.

2010 végéig a Canon több mint 266 000 tonna tonerkazettát gyűjtött össze és hasznosított újra világszerte.Oldal nyomtatása
reklámdekoráció hírek
Ugrás a lap tetejére