www.magyarsign.hu - Sign Reklámdekorációs Magazin
Integrated Systems Europe 2017
Reklámdekorációs linkajánló
Vissza a főoldalra
Ledesített forgóóra
A Samsung Electronics Magyar Zrt. vezetőinek és Hassay Zsófia, a VI. kerület polgármesterének jelenlétében hivatalosan is átadták a felújított Nyugati téri forgóórát, valamint a mellette lévő szökőkutat – olvasható a wikitech.hu oldalon.

A Nyugati téri forgóóra, ami az idők folyamán Budapest közkedvelt találkozóhelyévé vált, az 1970-es években kezdett üzemelni, azonban az évtizedek során olyannyira leromlott az állapota, hogy az idei évben teljes műszaki és külső felújításra szorult.

Ezt a beruházást a forgóóra melletti szökőkút felújításával együtt a Samsung Electronics Magyar Zrt. finanszírozta.

A korszerűsített, rozsdamentes acélburkolattal ellátott óra 250.000 LED diódából álló kijelzője nem csupán szövegeket, hanem egyszerűbb grafikákat is képes megjeleníteni a nagy, 1312x64 pixeles felbontásnak köszönhetően.

A beruházó szem előtt tartotta a környezetvédelmet is: a szerkezet energiafogyasztása várhatóan mindössze 2,5 kWh lesz, ami a korábbi berendezés energiafogyasztásának ötöde.

Az újra működő forgóóra a dátum, pontos idő és hőmérséklet mellett az aktuális névnapokról is tájékoztatja a járókelőket. „A közeljövőre vonatkozó további tervünk az, hogy wifi elérési pontot létesítünk az óra környékén, hogy az alatta várakozók a Samsung jóvoltából ingyenesen internetezhessenek” – mondta el a megújult óra és szökőkút átadásakor dr. Facskó István, a Samsung alelnöke.


Oldal nyomtatása
reklámdekoráció hírek
Ugrás a lap tetejére